______________

De eerste penseelstreken schilderde ik onder het zorgzaam oog van Jef Diels, een bekend kunstenaar in binnen en buitenland gespecialiseerd in fijnschilderen. Eén jaar heb ik het geluk gehad onder zijn hoede mijn begin kennis op te doen.

De volgende twee jaren was ik leerling bij Maarten Boffé in Kontich. Eveneens een internationaal bekende kunstenaar en bovendien iemand die zijn leerlingen op een gezellige manier weet te begeleiden. In die periode deed ik ook portrettekenen bij Leonardo Torfs in Antwerpen. Leonardo is een veelzijdig kunstenaar die alle mogelijke materialen beheerst. Bijzonder goed in portret.

In de schilderschool van 'Corsendonkhof' in Oud Turnhout heb ik gedurende één jaar mijn reeds verworven kennis kunnen vervolmaken bij de jonge maar wel bekende en talentvolle kunstenares Marleen Mols. Haar werklust als lerares was bewonderswaardig.

Meestal werk ik nu voor mezelf, een onderwerp schilderen of tekenen dat voor iemand een waardevolle betekenis heeft wil ik echter graag overwegen.
Stan Bervoets
De Reep 11
2970 Schilde

Tel. 0479 881 318
____________________________
Olieverf op paneel
30 x 40 cm.
2001
Terug