Schilderij van bambi
Olieverf op paneel
40 x 30 cm.
2003
___________________________
Een kleine bambi in een wereld van het grote mensenverstand…

De naam van mijn website - damhertje - heb ik niet toevallig gekozen, een spijtige maar aangrijpende gebeurtenis met deze diertjes is wellicht in mijn onderbewustzijn blijven rondzwerven. Als compensatie voor die droevige gebeurtenis heb ik niet lang getwijfeld om hen te betrekken bij het kiezen van een webnaam. Ik vertel graag over dit voorval waarbij ik tevens de gelegenheid te baat neem de betrekkingen van mens en dier op een treffende wijze aan het licht brengt.

Wie weet was alles anders geweest had ik inspraak gekregen bij de schepping van de aardbol. Nu ben ik aangewezen op wat zij die leefde in die prehistorische tijd op rotswanden hebben geschreven of aan anderen hebben doorverteld. Mensen zouden slechts een deel van de schepping zijn, zoveel heb ik onthouden uit de verhalen over deze wonderbare voorgeschiedenis. Planten en dieren zouden eveneens geschapen zijn om een functie te vervullen om het met z'n allen hier op aard aangenaam en gezellig te maken.

Als we van een schepper spreken moet dat een bijzonder iemand zijn geweest, hoe anders te verklaren waar al de pracht in de natuur vandaan zou komen. Gevoelsgerichte dingen doen, zoals het scheppen van het decor van een aardbol wordt moeilijk als men niet alle geschapene dezelfde mogelijkheden geeft. Het wordt zelfs gevaarlijk als men één soort bezegeld met verstand, verstand dat door zijn altijd durende ontwikkeling sommige van die schepsels superieure gevoelens geeft waardoor zij zich boven al het andere stellen en hun natuurlijke opgaven kwijtraken. Dan gebeurd wat met een kleine bambi is gebeurd, als schepsels met verstand, mensen genoemd, hun handelingen steeds rechtvaardig en normaal vinden.

Voor het verder verloop van het verhaaltje druk hier.
___________________________
x
Terug